Eğitim Sitesi

Çakıl Nedir? Çakıl Hakkında Kısaca Bilgi

Çakıl Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Çakıl:

Kırılmış ufak taş türü.

 

    Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

    Göçük: 1- Çökmüş, göçmüş yer. 2- Çökmüş, kaymış toprak, çöküntü, yıkıntı. 3- Kaya veya cevherin kendi kendine yer altına doğru çökmesi.

    Ada: 1- Kavşaklarda trafiği düzenleyici, yönlendirici veya ayırıcı olmak üzere bordürle sınırlandırılmış veya yer çizgileriyle belirlenmiş alan. 2- Yayaların geçme ve durmalarına, taşıtlardan inip binmelerine yarayan, trafik akımını düzenleme ve trafik güvenliğini sağlama amacıyla yapılmış olan, araçların bulunamayacağı, koruyucu tertibatla belirlenmiş bölüm ve alanlara ada denir.

    Taşıt: Karayolunda insan, hayvan ve yük taşımaya yarayan araçlardır. Bunlardan makine gücü ile yürütülenlere "Motorlu Taşıt", insan ve hayvan gücü ile yürütülenler ile bir araç tarafından çekilen römorklara "Motorsuz Taşıt" denir. - Bir kazanç sağlama amacı olmadan kullanılan taşıtlara "hususi taşıt", - Bir kazanç sağlamak için kullanılan taşıtlara "ticari taşıt" - Resmi kurumlara ait taşıtlara "resmi taşıt", - Hem resmi hem ticari taşıtlara ise "resmi ticari taşıt" adı verilir. 2- Otomobil, tren, gemi, uçak gibi taşıma araçlarının ortak adı. Vasıta.

    Mülk: Devlete, kamuya, gerçek ya da tüzelkişilere ait olan ev, dükkân, arazi vb. taşınmaz mallar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü