Eğitim Sitesi

Bütçe Nedir? Bütçe Hakkında Kısaca Bilgi

Bütçe Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Bütçe:

Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderlerini tür ve ayrıntılarıyla gösteren çizelge.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Bütçe:

Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderlerin tümü.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Bütçe:

Gelecekteki belirli bir dönemde gerçekleşmesi düşünülen gelir ve giderlerin karşılıklı listesini içeren cetveldir.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Bütçe:

Bir inşaat projesi için mal sahibi tarafından ayrılan, para ve zaman miktarı.

 

Siyaset Terimi Olarak Bütçe:

Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderlerinin tümü.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Bütçe:

Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderleri tür ve ayrıntılarıyla gösteren çizelge.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Bütçe:

1. Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderlerinin tümü.

2. Devlet ve öteki kuruluş veya toplulukların belirli bir dönem içindeki gelir ve giderlerinin oranlama niceliklerini önceden belirleyen, onaylayan ve bu işlemlerin yapılmasına izin veren kanun veya karar.

 

İnşaat Terimi Olarak Bütçe:

Bir inşaat projesi için mal sahibi tarafından ayrılan, para ve zaman miktarı.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Konut Kredisi: Konut inşaatı için, belirli şartları yerine getiren kişi ve ailelere, çoğu zaman uygun şartlarda verilen kredi.

    Avan Proje: Tatbikat projelerinin yapılmasına esas teşkil eden 1 /200, 1 /100 veya daha büyük ölçeklerde, yürürlükte bulunan plan ve yönetmeliklere göre düzenlenen proje.

    Yerel Kalkınma: Yerel toplulukların ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal alanda gelişim için kendi güçlerini birleştirmeleri ve merkezi ve yerel kamu idarelerinin de bu harekete destek olmasıdır. Yerel Kalkınma, Fiziksel Kalkınma, Sosyal Kalkınma, Kültürel Kalkınma, Ekonomik Kalkınma, ve Siyasal Kalkınma olmak üzere beş temel alanda söz konusudur.

    Vakıflar Meclisi: Vakıflar Kurumunun en üst karar organı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü