Eğitim Sitesi

Blade Nedir? Blade Hakkında Kısaca Bilgi

Blade Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Blade:

Eskiden kullanılan bazı putter ve ironlara verilen isimdir. Hatalı bir vuruşa da bu isim verilir. Topa merkezinin üst tarafından club'ın yüzü yerine, yüzün alt kenarı ile vurulmasıdır.

 

Masa Tenisi Terimi Olarak Blade:

Raketin tahta kısmına verilen ad.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Sole: Club head in (club başının) yere temas eden alt yüzüdür.

    Follow – Through / Through Swıng: Swing vuruşunun üç bölümünden sonuncusu olup, swing vuruşunda, club’ın topa çarptıktan sonra, yukarı omuz üstüne doğru kavis yaparak yükselmesi ile son bulan kısmıdır. Throughswing adı da verilir.

    Par: Parkur uzunluklarına göre çok iyi bir golfçünün en mükemmel vuruşu olarak tespit edilen en az vuruş sayısıdır. Genelde 3 tip par vardır: -Par Three : Uzunluğu erkek için 250, kadınlar için 210 yarda ya kadar olan parkurlar için kullanılır. -Par Four : Erkek için 251 7, kadınlar için 211 / 40 yarda arası parkurlar için kullanılır. -Par Five : Erkekler için 471 ve daha uzun, kadınlar için 401 575 yarda arası parkurlar için kullanılır. Not: Kadınlar için Par Six de vardır, 576 ve daha uzun yardalık parkurlar için kullanılır. Bir çukurun par'ı 3 ila 5 arasında değişiklik gösterirken parkurun par'ı genellikle 70 ila 72'dir.

    Swing: Club ile topa vurmak için yapılan dairesel bir harekettir. Üç kısımdan ibarettir: Backswing, Downswing, Follow Through.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü