Eğitim Sitesi

Follow – Through / Through Swıng Nedir? Follow – Through / Through Swıng Hakkında Kısaca Bilgi

Follow – Through / Through Swıng Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Follow – Through / Through Swıng:

Swing vuruşunun üç bölümünden sonuncusu olup, swing vuruşunda, club’ın topa çarptıktan sonra, yukarı omuz üstüne doğru kavis yaparak yükselmesi ile son bulan kısmıdır. Throughswing adı da verilir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Flag Competition: Golfteki oyun çeşitlerinden biridir. Burada oyunculara handikaplarına göre Özel Vuruş Sayısı verilmiştir. Bu sayı sahanın par sayısı ile oyuncunun handikap sayısının toplamına eşittir. (Örnek: 72 par’lık bir sahada 18 handikaplı bir oyuncu oynuyorsa bu oyuncunun Özel Vuruş Sayısı 72+18=90 vuruştan ibarettir.) Oyuncu sayısı sınırlanmıştır. Oyuncular birinci çukurdan başlar, özel vuruş sayıları bitene kadar oyuna devam ederler. Son vuruşlarının bittiği yere, üzerinde isimlerinin yazılı olduğu bir bayrak dikerler. 18. çukura en yakın olan kişi oyunun birincisi sayılır. Uzaklık derecelerine göre de oyuncuların diğer sıralamaları belirlenir.

    Hosel: Sopanın kafasının heel kısmı ile sapının birleştiği yerdir. Shaft ile head’in birleştiği yerdir.

    Greensomes: Golf oyunu çeşitlerinden biridir. Bu oyun iki eşli dört kişiyle oynanır. Dört oyuncu da bütün çukurlarda tee’den kendilerinin ilk vuruşlarını yaparlar. En iyi vuruş yapan eşlerin topuyla oyun başlatılmış olur. İkinci vuruşlar diğer eşler tarafından aynı topla yapılır ve sıra ile oynamak kuralı ile 18 çukur tamamlanır. Bu oyun üç şekilde Matchplay, Strokeplay, Stableford Bogey sistemlerine göre oynanılabilir.

    Manialar: Her tür insan yapısı cisimlere verilen addır. - Sınır dışını belirleyen cisimler, - Sınır dışında bulunan insan yapısı sabit manianın her hangi bir kısmı; - Oyun komitesince sahanın ayrılmaz bir parçası olarak bildirilen her hangi bir yapıt, istisna teşkil eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü