Eğitim Sitesi

Biyoçeşitlilik Nedir? Biyoçeşitlilik Hakkında Kısaca Bilgi

Biyoçeşitlilik Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Biyoçeşitlilik:

Hayvanlar, bitkiler ve mikroorganizmalar, onların sahip olduğu genleri ve canlı organizmaların içinde yaşadığı ekosisteme biyoçeşitlilik denir. Biyolojik çeşitliliğin ekosistem, tür ve gen çeşitliliği olmak üzere üç temel bileşeni bulunmaktadır.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Biyoçeşitlilik:

Belli bir bölgedeki bitki ve hayvan türlerinin ve çeşitlerinin sayı bakımından zenginliğine biyoçeşitlilik denir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Fotoreseptörler: Işıkla uyarılan hücrelerdir. Sadece gözde bulunur.

    Hardy-Weinberg Yasası: Bir populasyonda bulunan bir allel gen çifti üyelerinin bağıl frekansları bir binomial denklemin açılımı olan a²+2ab+b² ile tanımlanır.

    Plasenta: 1. Çoğu memelide embriyonun besin ve gaz alış-verişini sağlayan yapı. Embriyoyu korumakla görevli olan ve onu dıştan saran bir zar vardır. Bu zardan ana rahminin içine doğru parmaksı uzatılar oluşur. Bu uzantılarda çok sayıda kılcal damarlar bulunur. Bu uzantılar ile bu bölgedeki uterus duvarının dokularının oluşturduğu yapıya plasenta denir. 2. Kısmen embriyo, kısmen de ananın dokularında (uterus duvarında) oluşan ve embriyoya besin maddesi ile oksijen taşıyan ve artık maddeleri atan bir yapıdır. 3. Anne ve yavru arasında, döl yatağı içerisinde kurulan ve madde alış verişine olanak tanıyan, damarlı ve süngerimsi yapı.

    Monera: Gerçek bir çekirdek ve plastidlerden yoksun eşeysel üremenin çok ender olduğu ya da hiç olmadığı bakteriler ve mavi-yeşil algler gibi en basit mikroorganizmaları içeren bir sistematik grup.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü