Eğitim Sitesi

Bireşim Nedir? Bireşim Hakkında Kısaca Bilgi

Bireşim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Bireşim:

1. Ayrı ayrı düşünce ve duyum öğelerinin birleşip bir bütün oluşturması.

2. Türlü bulgu ve görüşlerin, genel bir düşünceye varmak amacıyla, karşılaştırılıp değerlendirilmesinden sonra birleştirilmesi işlemi.

3. Sözcük bölüklerinin bir araya getirilerek okunması.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Özel Eğitim Kurumu: Beden, zihin ve toplumsal özürleri ya da özellikleri dolayısıyla düzgülü eğitim olanaklarından yeterince yararlanamayacak durumdaki çocuklar için devletçe ya da özel kişilerce açılan ve kendine özgü bir öğretim programı uygulayan eğitim kurumu.

    Jimnastik: 1. Vücudu çevikleştirmek ve güçlendirmek için yapılan alıştırmaların tümü, idman, kültürfizik. 2. Erkeklerde, yer alıştırmaları, barparalel, barfiks, halkalar ve kulplu beygir; kadınlarda yer alıştırmaları, eşit olmayan çubuklar, barfiks, denge kalası alıştırmalarını içeren yarışma disiplini. 3. İnsanın beden ve ruh yeteneklerini geliştirmek amacıyla biyolojik olanaklar içinde uygulanan yöntemli, ölçülü ve düzenli vücut alıştırmaları. 4. Vücut alıştırmalarının, yöntemine ve kurallarına göre öğretildiği ders.

    İçebakış: 1. Bireyin kendi düşünce, duygu ve güdülerini çözümlemesi. 2. Yetişmiş bir deneycinin bilinçlilik öğelerini çözümlemesi işlemi. 3. İnsanın düşünme yoluyla kendi kendini gözlemesi.

    Proje Puan Tablosu: Alan lideri öğretmenler tarafından her proje öğrencisinin değerlendirmeden aldığı notun yazıldığı tüm tablodur. Yılın sonuna kadar alan lideri öğretmen tarafından saklanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü