Eğitim Sitesi

Batıl Nedir? Batıl Hakkında Kısaca Bilgi

Batıl Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Batıl:

1. Yok olup giden, gerçek ve doğru olmayan, esassız, boş şey, boşa giden, hükümsüz, gerçeğe aykırı, hikmetsiz, temelsiz.

2. Allah'ın (c.c.), Peygamberleri aracılığıyla bildirmiş olduğu dine uymayan her türlü inanç, fikir, duygu, kanaat, tutum, davranış.

3. Kur'an-ı Kerim'de geçersiz sayılan amel ve ibadet, çirkin, faydasız ve gayesiz iş, Allah'ın dışında ilah diye tapınılan put, gerçeği örten perde, gerçek bilgiye dayanmayan delil, küfür, haksızlık.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Batıl:

Rükünlerini veya şartlarını büsbütün veya kısmen kendisinde toplamayan herhangi geçersiz bir ibadet ve muameledir. Bir özür bulunmaksızın abdestsiz kılınan namaz gibi.

 

    Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

    Amentü: Arapça "İnandım." anlamına gelen ve İslamiyet’in temel İnançları olan "Allah'a, onun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine inanma" yı dile getiren söz.

    Kibir: Kendini beğenme, başkalarından üstün tutma, büyüklenme, benlik, gurur.

    Timsal: Simge.

    Marife: Belirli bir şey için konulmuş isimdir. İsim ve sıfatların belirli olduğunu göstermek için başlarına ﺍﻝ takısı getirilir. Bu takıya belirlilik takısı veya belirtme takısı denilir. Arapça da "harf-i tarif" diye adlandırılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü