Eğitim Sitesi

Basınçlı kapak Nedir? Basınçlı kapak Hakkında Kısaca Bilgi

Basınçlı kapak Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Basınçlı kapak:

Soğutma sistemini basınç altında çalıştıran supaplı bir kapak olup, suyun kaynamasını ve kaybını önler.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Şaft: Arka tekerleklerden çekiş sağlayan veya 4×4 otomobillerde, motor+şanzımandan aldığı dönme hareketini, önce diferansiyele oradan da tekerleklere iletilmesini sağlayan ara bağlantı milidir. Şaftların kısa tip olanlarına aks mili de denir. Genellikle önden çekişli otomobillerde bulunur.

    Atmosferik Motor: Hava filtresi ile dışarıdan çekilen oksijen emme manifoltu ve bağlı olduğu silindir kapağının emme kanalına gönderilir. Yanma hücresinin üst kısmındaki emme supabı; motorun emme zamanında açılarak havanın yanma hücresine gönderilmesine veya emilmesini sağlar. Yanma işleminden sonra yanmış olan yakıt dumanı, egzoz manifoldu aracılığı ile atmosfere atılır. Bu prensiple çalışan motorlara da atmosferik motor denir.

    Baga: Supap yuvalarına takılan madeni halka. Genellikle yüksek sıcaklığa dayanabilen malzemeden yapılır ve egzoz yuvalarına takılır.

    Ateşleme Sıçraması: Yanlış bujinin karışımı tutuşturmasına ateşleme sıçraması denir. Ateşleme sıçraması genellikle buji veya distribütör kapağının ya da tevzi makarasının hatalı oluşundan meydana gelir. Ateşleme Sıçramasının diğer adı Şelale veya arktır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü