Eğitim Sitesi

Azınlık Nedir? Azınlık Hakkında Kısaca Bilgi

Azınlık Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Azınlık:

Geniş toplum kesimlerine karşı sayıca az olmak. Azınlık olma durumu geleneksel sosyoekonomik (çok zenginler ve çok fakirler), kültürel (klasik müzik sevenler), dini (Hıristiyan) vs. olabilir.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Azınlık:

Bir toplumda çeşitli özellikleriyle çoğunluktan farklı, bazı haklardan yararlanamayan insanların oluşturduğu toplumsal kategori.

 

Coğrafya Terimi Olarak Azınlık:

Bir ülkede, dil, din veya soy yönünde farklı olan ve sayıca az olan insanlar topluluğu.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Azınlık:

Bir ülkede ayrı soydan veya inançtan olan ve sayıca az bulunan topluluk.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Meclis: Bir işi konuşmak için yapılan toplantı ve toplantının yapıldığı yer.

    Ekonomi: 1. İnsanların yaşayabilmek için üretme, ürettiklerini bölüşme biçimlerinin ve bu faaliyetlerden doğan ilişkilerin bütünü, iktisat. Maddi kaynaklarımızı verimli şekilde kullanmamıza yardımcı olur. 2. Üretim, dağıtım, tüketim, ticaret, değişim ve bölüşüm ile ilgili etkinliklerin bütünü ile bu etkinlikleri inceleyen bir bilim dalıdır. 3. Tarım, ticaret, sanayi, hayvancılık, bankacılık, turizm, pazarlama vb işlerin genel adı. "Dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması ekonomik bağımsızlık demektir."

    Hava Kirliliği: Canlıların ve çevrenin zarar görmesine neden olacak kadar çok miktarda gazlar, kimyasallar veya organik maddelerin havada bulunması.

    Medeniyet: 1. Uygar olma durumu. 2. Bir ülkenin, bir toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, fikir, sanat çalışmalarıyla ilgili niteliklerinin tümü, uygarlık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü