Eğitim Sitesi

Automatic Volume Leveler (AVL) Nedir? Automatic Volume Leveler (AVL) Hakkında Kısaca Bilgi

Automatic Volume Leveler (AVL) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Automatic Volume Leveler (AVL):

Otomatik Ses Dengeleyici. Farklı televizyon kanalları arasındaki ses seviyelerini dengelemenizi sağlar. Bu sayede anormal ses yükselmeleri ve alçalmalarından minimum düzeyde etkilenilir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Jet Soğutma: Daha hızlı dondurma işlemi için dondurucu bölmelerinden birine doğrudan soğuk hava pompalanır. Bu süreç, nemi ve besinleri yiyeceklerin içinde hapseder ve bu sayede yiyeceklerin tazeliklerini daha uzun süre korumalarını sağlar.

    Cathode Ray Tube (CRT): katot ışınlı tüp. Halk dilinde, “Tüplü Tv” olarak bilinir. CRT Tv’ler LCD ve Plazma Tv’ler gibi ince değildir. Kasalarını büyük yapan, tüplerinin büyük olmasıdır. Son dönemde tüpleri, dolayısıyla kasaları daha ince olan (slim) ve ekranları bombeli değil düz olan (flat) tüplü Tv’ler piyasaya sürülmüştü.

    Resim içinde resim (Picture-In-Picture): Bazı televizyonlar ekranda iki yayın kaynağını (TV ve DVD gibi) aynı anda gösterebilmektedir. Bu özelliğe “resim içinde resim” denir. Genel olarak izlenmek istenen ikinci kanal küçük bir dikdörtgen olarak ekranın bir köşesinde görünür. Bazı televizyon modelleri ekranı ikiye bölerek, eşit büyüklükte iki alanda farklı iki kanalın izlenmesine de destek vermektedir.

    HAC: Bir cep telefonunun işitme cihazı uyumlu (Hearing Aid Compatible) olduğunu gösterir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü