Eğitim Sitesi

Auto Sacramentale Nedir? Auto Sacramentale Hakkında Kısaca Bilgi

Auto Sacramentale Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Auto Sacramentale:

İspanyadaki ilk dinsel oyunlara verilen ad bu oyunlarda kutsal kitaptan öyküler ve ermişlerin yaşamları alegorik oyun kişilerle sahneye getirilmiştir Rönesansta löpe de vega ve tirso di molina ünlü İspanyol yazarları bir çok Auto yazmışlardır.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Jön Prömiye: Genç erkek kahraman; aşık tipi. Fransızca'dan gelen bu sözcük en çok Türk doğaçlama tiyatrosu sanatçıları tarafından kullanılmıştır.

    Amfitiyatro: Çember ya da oval biçimde bir sahne çevresinde oturma yerlerinin basamaklarla yükseldiği açık hava tiyatro yapısı.

    Repertuvar: 1- Opera, operet ve tiyatro topluluklarının bir oyun mevsiminde gösterecekleri eserlerin listesi. 2- Bir tiyatronun oyun planınca saptanmış ve her zaman oynayabileceği oyunlar demeti; oyun dağarcığı. Repertuar bir oyundan öbürüne geçen tiyatroların ardarda oyun seçimine karşıt, bir tiyatronun dramaturgi politikasını gösterir.

    Sahne Kopyası: Basılı bir dramanın daha pratik ve daha uzuz tek sayısı olması nedeniyle, tiyatro yayın evi tarafında henüz basılmamış veya sunulan metin içinde yayınlanmamış olan bir eserin sahne içi kopyalanmış metni. Sahne kopyaları tiyatrolara düzenli biçimde sunuş amacıyla gönderilir ve bunlar provalarda kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü