Eğitim Sitesi

Atmosfer Basıncı Nedir? Atmosfer Basıncı Hakkında Kısaca Bilgi

Atmosfer Basıncı Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Atmosfer Basıncı:

Atmosferi oluşturan gazların belli bir ağırlığı vardır. Gazların yeryüzündeki cisimler üzerine uyguladığı basınca atmosfer basıncı denir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Atmosfer Basıncı:

Deniz seviyesinde bir metrekare yüzeye etkiyen 101300 N'luk kuvvet.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Atmosfer basıncı:

1-Atmosferin yer yüzünde bulunan her cisim üzerine yaptığı basınç. Deniz seviyesinde, 760 mm'lik civa sütununun 1 cm2 alana yaptığı basınç "1 atmosfer" basıncıdır.

2-Deniz seviyesinde bir metrekare yüzeye etkiyen 101300 N'luk kuvvet.

 

Kimya Terimi Olarak Atmosfer Basıncı:

1-Atmosferdeki havanın ağırlığından dolayı uyguladığı açık hava basıncı.

2- 76 cm (760 mm) yüksekliğindeki civa sutunun uyguladığı basınç.

 

Biyoloji Terimi Olarak Atmosfer basıncı:

Atmosferin yer yüzünde bulunan her cisim üzerine yaptığı basınç. Deniz seviyesinde, 760 mm'lik civa sütununun 1 cm² alana yaptığı basınç "1 atmosfer" basıncıdır.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Taşkın Ovası: Akarsuyun daha ziyade menderesler çizen ovalarda taşkın zamanında onların üzerini kapladığı geniş alüviyal ana yataktan oluşan taşkın ovası. Bunlar aynı zamanda akarsuyun taştığı zaman hızla yayıldığı geniş ana yataklardır.

    Doğal Kaynak: 1- Doğada bulunan, oluşmasında insanların rolü olmamış, işletildiğinde gelir getiren kaynaklar. 2- Doğada bulunan ve doğal yollarla oluşan bütün canlı ve cansız varlıklar.

    Çökelme: Sular içerisinde, erimiş bulunan bazı maddeler çeşitli şartlara uygun olarak zamana ve yere bağlılık şartıyla çökelirler, bunlara çökelti denir.

    Hasar Tespiti: Bir afetin neden olduğu fiziksel, ekonomik, sosyal ve çevresel hasar, zarar ve kayıpların, teknik ekiplerce belirlenmesi işlemine verilen addır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü