Eğitim Sitesi

Ateşemiliterlik Nedir? Ateşemiliterlik Hakkında Kısaca Bilgi

Ateşemiliterlik Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Ateşemiliterlik:

Ateşemiliterlik, askeri bir uzmanın kendi devleti adına başka ülkelere giderek, askeri temsilci veya askeri diplomat olarak görev yapması durumunda verilen ünvandır.

Ek bilgi: Mustafa Kemal Atatürk, Ateşemileterlik görevini 1913 yılında Bulgaristan/Sofya’da yapmıştır.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Ölçek: 1. Yerkürenin veya bir parçasının belirli oranda küçültülmesine denir. İkiye ayrılır. Kesir Ölçek ve Çizik Ölçek. 2. Birim kabul edilen bir şeyin alabildiği kadar ölçü, haritada bulunan ve ne kadar küçültme yapıldığını gösteren birim. 3. Bir harita veya resimde görülen uzaklıklarla bunların işaret ettiği, karşılandığı gerçek uzunluklar arasındaki oran.

    Moloz: Toprak veya kireçle karışık taş kırıntıları, yapı döküntüsü.

    Preveze Deniz Savaşı (1538): Haçlı donanması ile Osmanlı donanması arasında yapılmıştır. Savaş sonunda Osmanlı Devleti'nin Akdeniz'de egemenliği güçlenmiştir.

    Padişah: Osmanlı devletinde devlet başkanına verilen unvan, devlet yönetiminin başıdır. Devlet işlerinde son kararı vermek, orduya komuta etmek, büyük rütbeli devlet adamlarını atamak, savaş ve barışa karar vermek, halkın huzur ve mutluluğunu sağlamak padişahın görevleri arasındadır. * Verdiği emirlere ferman adı verilirdi. * Fatih Sultan Mehmet'ten sonra Divan'a Sadrazamlar (Vezir-i Azam) başkanlık etmeye başlamışlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü