Eğitim Sitesi

Aşırı Yük Akımı (Overload current of circuit) Nedir? Aşırı Yük Akımı (Overload current of circuit) Hakkında Kısaca Bilgi

Aşırı Yük Akımı (Overload current of circuit) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Aşırı Yük Akımı (Overload current of circuit):

Bir devrede, elektrik arızası yok iken oluşan aşırı akımdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Nihai Enerji (Kullanıma Verilen Enerji): Son dönüşümden önce tüketiciye verilen enerjidir. Not: Bazı durumlarda bu terime "energy available ya da energy disponible= mevcut, hazır, kullanılabilir, yararlanılabilir enerji" olarak çevirebileceğimiz biçimde rastlanırsa da burada "final energy=nihai enerji" teriminin karşılığı olmadığından kullanılmaması uygun olur.

    İletim Sistemi Sağlayıcısı (İHS): Bağımsız bir İletim Şebekesi ve / veya Tesis ve Teçhizata sahip ve/veya bunları, diğer Kullanıcılara ve/veya ESİ/MAMS'a iletim hizmetleri sağlamak amacıyla işleten, TUISO'dan bağımsız, Lisanslı bir şirket. Bazı belirli durumlarda, bu terim, Yap-İşlet ya da Yap-İşlet-Devret sözleşmesi bulunan ya da imtiyazlı İletim Şebekesi ve/veya Tesis ve Teçhizat sahibi olan ve/veya bu Şebekeyi diğer Kullanıcılara ve/veya ESİ/MAMS'a iletim hizmetleri sunmak amacıyla işleten Lisanslı şirketler anlamına da gelecektir.

    Yararlanma Süresi: Çalışma süresi ile emre amadelik süresinin toplamıdır.

    Büyük Tüketici: Global tüketim ya da nihai ürün birimi itibarıyla büyük miktarlarda enerji gerektiren yöntem, endüstri ya da sektördür. Böylece bir tüketici çokluk "Enerji Yoğun" tüketici olarak adlandırılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü