Eğitim Sitesi

Aşar Nedir? Aşar Hakkında Kısaca Bilgi

Aşar Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Aşar:

Osmanlı Döneminde köylülerin ürettikleri tarım ürünlerinden % 10 oranında alınan vergi.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Aşar:

Eskiden tarım ürünlerinden onda bir oranında alınan vergi.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Aşar:

Toprak ürünlerinden alınan onda bir oranında vergi. 1925'te kaldırıldı.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Vâha: Çölün su çıkan yerlerinde bitkilerin yetişebildiği insanların yerleşip barındığı yer. Buraları, çöl ortasında birer yeşillik alanıdır. Vahalarda, bitkiler oldukça gürdür. Büyümüş burma ağaçları, meyvelikler, tarlalar vardır. vahalar, büyük su kaynakları yanında, akarsu boylarında, ya da taban suyunun yüze çıkarıldığı, kuyuların açıl dığı yerlerde gelişmiştir. Buralarda sulama işlerine önem verilmiştir. Vahaların büyükleri birer kent, ya da şehir durumundadır, Buraları birer işlek yol uğrağı ve alış-veriş yeridir.

    Harita Anahtarı (Lejant): Haritada kullanılan özel işaretlerin ne anlama geldiğini gösteren bölümdür. Her haritanın kullanım amacına göre farklı işaretler kullanılır.

    Kompostlama: Uygun yöntem ve donanım kullanarak katı atık içinde bulunan organik maddelerin kontrollü bir şekilde mikroorganizmalar tarafından çürütülmesi ve gübreye dönüştürülmesi.

    Serbest Ticaret Bölgesi: Ülkede geçerli ticari, mali ve iktisadi alanlara ilişkin hukuki ve idari düzenlemelerin uygulanmadığı veya kısmen uygulandığı, sınai ve ticari etkinlikler için daha geniş teşviklerin tanındığı ve fiziki olarak ülkenin diğer kısımlarından ayrılan yerlerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü