Eğitim Sitesi

Artroskopi Nedir? Artroskopi Hakkında Kısaca Bilgi

Artroskopi Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Artroskopi:

1- Özel cihazlarla eklem boşluğuna girilerek eklemde rahatsızlık oluşturan nedeni gözle görmek.

2- Artroskopi eklem problemlerinin tanı ve tedavisinde eklemin içinin görüntülenmesi için ortopedist tarafından kullanılan cerrahi bir işlemdir. Kelime olarak 'eklemin içine bakmak' anlamına gelir. Teknik olarak artroskopik işlem genel veya bölgesel anestezi altında açılan küçük bir kesiden eklemin içerisine optik ile girilip eklemin büyütülerek bir televizyon ekranına yansıtılması ile yapılan işlemdir. Büyütülmüş ve netleştirilmiş görüntü, yapıları daha yakından inceleme olanağı sağladığı gibi aynı anda tedavinin de yapılmasını sağlar.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Plak: Plak, dermatologlar için açık bir anlamı olan ancak başkaları tarafından genellikle anlaşılmayan bir terimdir. Yüksekliğine oranla kapladığı alan geniştir ve keskin bir kenarı vardır. Plaklar en sık sedef hastalığında (psöriasis) görülür.

    Zigot: 1- Erkek ve dişi üreme hücresinin birleşmesiyle oluşan döllenmiş hücre. 2- Döllenme sırasında spermatozoitin yumurtayla birleşmesi sonucu oluşan hücre.

    Koordinasyon: Amaca yönelik bir harekette, iskelet kasları ile merkezî sinir sisteminin uyum içerisinde çalışması ve etkileşimi.

    Oftalmoloji: Göz ve göz hastalıkları ile uğraşan bilim dalı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü