Eğitim Sitesi

Anıklık Nedir? Anıklık Hakkında Kısaca Bilgi

Anıklık Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Anıklık:

Kişinin, belli bir alanda öğrenme gücünün bulunduğunu gösteren ya da gösterdiğine inanılan, ya doğuştan ya da sonradan edinilen yetenekler ile öteki ruhsal özelliklerin tümü.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Yönseme: Belli bir amaca ya da sonuca yönelen, ancak etkinliğe dönüşmeyen etki gücü.

    Bütünleme Sınavı: İlk ve orta dereceli okullar ile üniversite ve yüksek okullarda bütünlemeye kalan öğrenciler için genellikle yaz tatili sonunda açılan sınav.

    Erkin Eğitim: 1. Aristo felsefesine göre, yetişmekte olan bir kimseyi insanlık ve özgürlük bakımından yetkin duruma getirmeye yarayan eğitim. 2. Ortaçağda Avrupa'da okumakta olan bir kimseye gerekli düşünce ve sanat kültürünü sağlayan yedi bilgi koluna (liberal arts) verilen genel ad. 3. J. Dewey'nin görüşüne göre insana bağımsızlık ve özgürlük kazandırıcı nitelikte olan eğitim. 4. Sınırı dar ve uzmanlığa kaçan eğitimden çok, sınırı geniş ve genel bir özellik taşıyan eğitim türü.

    Taşımalı Eğitim Sistemi: Taşıma kapsamına alınan resmî ilkokul, ortaokul, ortaöğretim(lise) ile özel eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin günübirlik taşınarak eğitim-öğretime devamlarını sağlanmasıyla gerçekleştirilen eğitim sistemidir. Özel öğrenci servisleri ile yapılan taşımalar bu sistem dışındadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü