Eğitim Sitesi

Ana renkler Nedir? Ana renkler Hakkında Kısaca Bilgi

Ana renkler Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Ana renkler:

Işık olarak ana renkler: kırmızı (red), yeşil (green) ve mavi (blue).

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Ana Renkler:

Karışım yoluyla elde edilmeyen renkler ana renklerdir. Ana renkler sarı, kırmızı ve mavidir. Diğer bütün ton ve gölgelerin çıktığı bu üç renk parçalanamayan temel yapı taşlarıdır. Ana renkler beyaz bir yüzeye yansıtıldıklarında birbirleriyle karıştıkları alanlarda yine beyazı oluştururlar.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Ana Renkler:

Renk çemberinin merkezinde yer alan renklerdir.
• sarı • mavi • kırmızı

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Vignetting: Objektiften kaynaklanan ve problem şeklinde algılandığından ölçümlerde dikkat edilen, ışığın düşük kaldığı alanları ifade eden bir kavramdır. Özellikle tele zum çekimlerde objektiften kaynaklanan "vignetting" yani ışığın merkezden kenarlara doğru azalması hasebiyle kararmaları ifade eder. Aynı kararmaları wide angle çekimlerde pek hissetmeyebilirsiniz.

    Kartuş (cartridge): Filmin çekilmeden önce ve çekildikten sonra ışık almasını engelleyecek biçimde yapılmış plastik ya da mikadan koruyucu kılıf. Kartuş koruyucu içindeki filmler genellikle minyatür boy fotoğraf makinelerinde kullanılmaktadır.

    C-41: Eastman Kodak tarafından üretilen renkli negatif filmlerin banyo edilmesinde kullanılan kimyasallardır.

    Virüs: Biyolojik virüsler model alınarak yapılmış bilgisayar programı. Başka bilgisayar programlarına bulaşarak çoğalır, zararsız olabileceği gibi programlara zarar da verebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü