Eğitim Sitesi

Alım Kampanyası Nedir? Alım Kampanyası Hakkında Kısaca Bilgi

Alım Kampanyası Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Alım Kampanyası:

T.M.O. da Hububat, Mısır, Çeltik, Haşhaş alımlarının başlangıcı ile bitişi arasındaki devre.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Kendiyle-Birbiriyle Uyuşmazlık: Eğer bir bitkinin çiçek tozları, kendi dişi çiçeklerini veya aynı çeşide ait diğer bitkilerin dişi çiçeklerini dölleyemiyorsa buna "kendiyle uyuşmazlık" bir çeşidin çiçek tozları aynı tür içindeki diğer bir çeşidi dölleyemiyorsa buna da "birbiriyle uyuşmazlık" denir.

    Hangar: Üstleri ağaç, demir vs. den, sütunlar üzerine tutturulmuş bir çatı ile örtülü ve zemini taş veya beton döşeli olup emtia muhafazasına yarayan yapı.

    Kaşifbey-95: Dik saplı, başakları kılçıklıdır ve olgunlukta başak rengi beyazdır. Beyaz sert tanelidir. Taneleri toparlak ve küçük olup ekmeklik kalitesi iyidir. Yazlık olup, yatma ve tane dökmeye mukavemeti iyidir. 1000 tane ağırlığı 35-38 gramdır. Verimi yüksektir. Sarı pasa hassas, kahverengi ve kara pasa orta dayanıklı ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.

    Fırat-93: Sap 90-95 cm boyunda, başaklar grimsi-beyaz dik uzun, kılçıkları da siyah renklidir. Çok açık kahverengi, iri ve dolgun, homojen tane yapısına sahiptir. 1000 tane ağırlığı 45-50 gram olan makarnalık buğday çeşidi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü