Eğitim Sitesi

Akım Nedir? Akım Hakkında Kısaca Bilgi

Akım Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Akım:

Bir topluluğun (yıldız ya da cisimler) belli bir doğrultudaki devinmesi.

 

Sanat Terimi Olarak Akım:

Sanatta, siyasette veya düşünce hayatında ortaya çıkan yeni bir görüş, yöntem, hareket, cereyan, tarz. Fovizm, Empresyonizm ve Kübizm gibi sanat görüşleri.

 

Fizik Terimi Olarak Akım:

Elektrik yüklerinin belirli bir yönde akışı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Akım:

1. Hava, su gibi akışkan maddelerin veya elektrik yüklerinin belli bir yönde akışı, yer değiştirmesi, cereyan.

2. Bir yerden başka bir yere hareket anlamına gelen akım; fizikte elektrik akımı anlamına gelmektedir.(-) eksi yüklü (yani fazla elektronla yüklü) bir A cismini (+) pozitif yüklü (yani elektron kaybetmiş) bir B cismine iletken bir telle bağlayacak olursak elektronlar A cisminden B cismine doğru akarlar. Böylece iletken telde akım meydana gelmiş olur.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Akım:

Sanatta, siyasette, düşünce hayatında ortaya çıkan yeni bir görüş, yöntem, hareket, cereyan, tarz.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Kütle Aktarımı: Bir gökcisminden ötekine madde akışı.

    Uranüs Gezegeni: - Büyük gezegenler arasında yer alır. - Kütlesi, Dünya'nın kütlesinin 14,5 katıdır. - Bir gaz gezegenidir. - Dönme ekseninin yörünge düzlemine çok yakın, yani yana eğik olması ile diğer gezegenlerden ayrılır.

    Astromatematik: Çekim kuvveti altındaki gök cisimlerinin yörüngelerinin hesaplanması, gözlemsel verilerin sayısal olarak değerlendirilmesini konu edinir.

    Hertzsprung-Russel (H-R) Diyagramı: 1- Yıldızların tayf türlerine, renklerine etkin sıcaklıklarına ve ışınım güçlerine göre sınıflandırılmasının grafikle gösterimi. 2- Yıldızların tayf türlerine (veya renklerine ve etkin sıcaklıklarına) ve ışınım güçlerine (veya salt parlalıklarına) göre sınıflandırılmasının grafik gösterimi. Bir yıldızın fiziksel özellikleri bu diyagramdaki konumuyla ilgilidir. Yıldız evrimi diyagramda konum değişimiyle belirlenebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü