Eğitim Sitesi

Adipoz Doku Nedir? Adipoz Doku Hakkında Kısaca Bilgi

Adipoz Doku Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Adipoz Doku:

Hücreler yağ depolamak için uyum yapmışlardır. Bu hücreler, özellikle deri altına bazı organların çevresine ve vücudun her yanına dağılmıştır.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Adipoz Doku:

Hücrelerinde yağ kabarcıkları içeren bağ doku.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    İnsülin: Pankreasın belirli hücreleri tarafından salgılanan bir hormondur. Kan şekerini düşürücü etkisi olan bir hormon. Kandaki şeker (glikoz) düzeyini ve proteinlerle yağın metabolizmasını denetler.

    Anemi: Aslında farklı alt grupları olsa da genel olarak kanda oksijeni taşıyan hemoglobin konsantrasyonunun düşmesi durumudur. Genellikle belirtisi yorgunluktur. Çoğu anemi çeşitleri demir, folat minerallerinin yetersizliğinden veya B12 vitamini yetersizliğinden oluşur.

    Yağ: Vücut için gerekli besin öğelerinden biridir. Organları korumaktan, vitaminlerin emilimine, enerji sağlamasına kadar pek çok görevi vardır. Farklı çeşitlerde yağlar mevcuttur. Sağlık profesyonelleri hepsinden almamızı ancak doymuş yağ ve trans yağları limitli tüketmemizi önerir.

    Glikojen: Çok sayıda glikozun birleşmesinden oluşmuş bir karbonhidrat. Kaslarda ve karaciğerde kısa vadeli enerji kaynağı olarak depolanan bir polisakkarittir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü