Eğitim Sitesi

Açma Nedir? Açma Hakkında Kısaca Bilgi

Açma Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Açma:

Normalden fazla pozlanmış ve geliştirme banyosundan etkilenmiş film ya da baskılardaki yoğunluğun kimyasal yöntemlerle azaltılması.

 

Güreş Terimi Olarak Açma:

Kilitlenen oyunu güç veya taktik kullanarak oynanabilir hale getirme.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Büyük odak uzunluğu: Fotoğraf makinelerinin kullanmakta olduğu filmin köşegen uzunluğundan daha büyük odak uzunluğuna sahip objektiflere verilen genel ad.

    Diyafram: 1- Işığın filme ya da algılayıcıya ulaşmasını sağlayan objektifin ortasındaki açıklığın boyutunu ayarlamaya yarayan, objektifin içerisinde yer alan ve üst üste yerleştirilmiş metal levhalardan oluşan mekanizmadır. 2- Fotoğraf makinelerinin objektiflerinde açılıp kısılarak filme ulaşacak ışık miktarını ayarlayan parça.

    Spiral: Fotoğraf filmlerinin banyosunda kullanılan ve banyoların filmin bütün satıhlarına homojen (dengeli ) olarak temas etmesini sağlayan metal ya da plastikten üretilmiş karanlık oda ekipmanı.

    Digitalization: Dijital bir görüntünün herhangi bir resim işleme programında yüzde yüzün üzerinde büyütülmesi ile görüntü üzerinde oluşan bozulmaya denir ki dijitalizasyon şeklinde de ifade edilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü