Eğitim Sitesi

WAIS Nedir? WAIS Hakkında Kısaca Bilgi

WAIS Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak WAIS:

Internet üzerinde basit ve doğal bir dilde sorgulama girişlerini tanıyan, bilgilere hızlı erişim için indeksler kullanan, önceki aramaların sonuçlarının sonraki aramaları etkilememesini sağlayan bir mekanizması olan dağıtılmış bilgi hizmet birimidir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak WAIS:

Geniş Alan Bilgi Sistemi (Wide Area Information Servers)

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Symantec Norton Utilities: İşletim sistemleri kendilerini ne kadar geliştirirlerse geliştirsinler, her zaman kullanıcıların istekleri bir adım önde oluyor. Norton Utilities, disk yönetimi ve başka birçok gelişmiş hizmeti kullanıcılara sunmaya devam ediyor.

    Graphic: Objelerin kelimeler olarak değil de resim olarak görüntülenebilmesini sağlayan hardware/software özelliği. Bu işlemlerde çizgi çizebilme ve çeşitli işlemleri uygulayabilme özellikleri vardır.

    Electronic Mail (email): Elektronik Posta (e-posta)Bir bilgisayar kullanıcısının aralarındaki iletişim ağı vasıtasıyla diğer bilgisayar kullanıcıları ya da kullanıcı grupları ile mesaj alışverişi yapıtığı sistem. Elektronik posta Internet'in en popüler kullanım alanlarından birini oluşturmaktadır.

    CPI (Cost Per Impression): Gösterim başına maliyet.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü