Eğitim Sitesi

Vals Nedir? Vals Hakkında Kısaca Bilgi

Vals Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Vals:

Eski bir Avusturya dansından kaynaklanan, aslında ağır tempolu bir dans ve dansın müziğine verilen ad. 18. yüzyılda 'menuet'nin yerini almış, 19. yüzyılda hızlanarak Viyana Valsi olarak dünyayı kuşatmış, ilk vuruşu güçlü olan 3 zamanlı bir dans. Waltz (İng.).

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Camera (İt.): Oda anlamına gelir. sonata da camera, yada concerto da camera, dindışı niteliği olan çalgı müziklerini anlatmak için kullanılan terimlerdir. sonata da camera, dürlü dansların art arda dizilmesi bakımından süite benzer.

    Carol (İng.): Ortaçağ'da bir dans. Sonradan İsa'nın doğumunu konu alan metinler üstüne yazılan iki-üç sesli şarkı. Karol.

    Nüans: 1- Bir müzik yapıtında kullanılan seslerin hafif, güçlü, yumuşak, şiddetli oluşu gibi tını farklılıklarını belirleyen müzikal anlatım. 2- Ayırtı. İnce fark. Nuance (Fr.).

    Porte (Dizek): Seslerin nota şekilleri ile, üzerine yazıldığı beş yatay paralel çizgiden ve dört aralıktan oluşan şekle porte veya dizek denir. Notalar portedeki çizgilerin hem üstüne hem de aralarına yazılabilir. Portedeki notalar daha yukarı yerleştirildikçe, sesler tizleşir

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü