Eğitim Sitesi

VHF (Very High Frequency) Nedir? VHF (Very High Frequency) Hakkında Kısaca Bilgi

VHF (Very High Frequency) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak VHF (Very High Frequency):

Çok yüksek frekans. 30 MHz'den yukarı, dalga boyu da 10 metrenin altındadır. Çok kısa dalgaların yayım ve alımı için genellikle yönlendirilmiş anten kullanılır.JVC tarafından bulunan en popüler 1/2 inçlik tüketici bantı formatı. Daha geliştirilmiş bir şekli ise Super VHS (S-VHS) diye bilinir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak VHF (Very High Frequency):

Çok Yüksek Frekans 2'den 13'e kadar olan kanallarda televizyon yayını.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    POINT: Adres: http://www.pointcom.com. Derecelendirilmiş ve tanıtımı yapılmış bir sürü Web servisi arasından bağlanmak istediğinizi buradan bulabilirsiniz. point ayrıca bir TOP 10 listesi ve uluslararası haberlerden başlıklar sunuyor.

    Horizontal Resolution: Ekran üzerinde yatay olarak bulunan pixelerin sayısını belirtir.

    HP Vectra XU 5/90C: Yüksek performansı, gömme Ethernet desteği ve kolay sökülüp takılabilmesi özellikleri ile diğer Pentium işlemcili bilgisayarlar arasında dikkat çekiyor. Ayrıca, bakımı kolaylaştıran kolay sökülebilmesi özelliğiyle iyi bir tasarıma sahip.

    SSL (Secure Sockets Layer): Netscape Communications tarafından tasarlanan, internet üzerinden şifrelenmiş, güvenli iletişimi sağlayan protokoldür. SSL çoğunlukla browser'lar ile server'lar arasındaki iletişimlerde kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü