Eğitim Sitesi

Üretim Nedir? Üretim Hakkında Kısaca Bilgi

Üretim Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Üretim:

Taşkömürü, Linyit, Bitum, Fuel-Oil, Petrol, Benzin, Mazot, Jeotermal, Doğal Gaz, Rüzgar, Gel-Git, Güneş, su tribünlerine akuple generatör, trafo grubu ile üretilen elektrik enerjisidir.

a- Brüt üretim (iç ihtiyaç ve kayıplar dahil)

b- Net üretim (iç ihtiyaç hariç) saatlik, günlük, aylık ve yıllık, aktif ve reaktif üretimler olarak anılır ve birimleri KVARh ve KWh'tır.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Üretim:

Mal ve hizmetlerin fayda sağlamak amacı ile biçiminin, yerinin ve adedinin değiştirilmesine üretim denir. Örneğin, fayda sağlamak amacı ile buğday tohumunu ekip büyüterek çok sayıda buğday elde etmek, buğdayın biçimini değiştirip un ve ekmek haline dönüştürmek, ekmeği fırından alıp satmak amacı ile pazara (bakkala, markete) taşımak birer üretim faaliyetidir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Üretim:

1. Belirli faaliyet ve işlemler sonucu yeni bir mal veya hizmet meydana getirme, istihsal, tüketim karşıtı.

2. İnsanların, hayvan ve topraktan ürün sağlama etkinliği.

3. İnsanların ihtiyaç duyduğu mal ya da hizmetin meydana getirilmesidir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Üretim:

İnsanın topraktan, doğanın her türlü kaynak ve güçlerinden kendine yararlı ürünler elde etmesi, bunları işleyerek gereksinim duyduğu özdek ve nesneler durumuna koyması, çoğaltması işidir.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Üretim:

İnsanların, toplumun varlığını sürdürebilmesi ve gelişebilmesi için, gerek tarımda gerek endüstride ürün elde etmesi.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Üretim:

Belirli faaliyet ve işlemler sonucu yeni bir mal veya hizmet meydana getirme, istihsal, tüketim karşıtı.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Üretim:

Belirli faaliyet ve işlemler sonucu yeni bir mal veya hizmet meydana getirme, istihsal, tüketim karşıtı.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Otoprodüktör Enerjisi: Tüketici tarafından, yararlı enerjiye dönüştürülmek amacıyla kendi tesislerinde üretilen enerjidir.

    Rafineri Gazları: Ham petrol ve ürünlerinin rafineri işlemleri sırasında oluşan gaz ürünleridir. (Çeşitli oranlarda; serbest hidrojen, azot, bazen kükürtlü hidrojen, C3'den C4'e kadar hidrokarbonlar).

    Enerji Politikası: Üretilen enerjinin dönüşümü, depolanması, dağıtımı,kullanılması ve ulusal ve uluslar arası kaynaklarla toplam enerji talebinin karşılanması için gerekli tedbirlerin belirlenmesi ile ilgili ulusal (ya da uluslararası) politikanın bir parçası olup bu kapsamda birincil ve yenilenemeyen kaynaklar ile çevre korumasını dikkate alır.

    Yük Dağıtıcı: TEİAŞ elektrik sistemlerinde üretim ve tüketime günün saatlik programlarından yararlanarak emniyetli, kaliteli, sürekli ve ekonomik olarak işletilmesine bizzat emir veren, işletme manevralarına koordinasyon ve kumanda eden Elektrik Teknisyeni veya Elektrik Mühendisidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü