Eğitim Sitesi

Uçucu Madde Nedir? Uçucu Madde Hakkında Kısaca Bilgi

Uçucu Madde Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Uçucu Madde:

Bulunduğu karışımdan çok kolay gaz hâline geçebilen madde.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Kararlı Bileşik: Kolaylıkla bozunup, ayrışmayan bileşik.

    Paschen Serisi: Hidrojen atomunun üst enerji düzeyindeki elektronların 3. enerji düzeyine düşüşü sırasında oluşan spektrum çizgileri.

    Doymuş Çözeltiler: Çözünen katı madde ile dengede olan çözeltilere doymuş çözeltiler denir. Örneğin bir bardak sıcak su içerisine yavaş yavaş tuz eklediğimiz zaman belli bir sınıra kadar tuz tamamen çözülür. Eklenen tuz bir yerden sonra çözülmeden bardağın dibinde kalmaya başlar . İşte suyun maksimum çözebileceği kadar tuzu çözüp su–tuz dengesinin sağlandığı andaki çözeltiye doymuş (doygun) çözeltiler denir.

    Kül Fırını: Kül fırını tabiri çoğunlukla, kullanıldığı yere sabitlenmemiş, endüstriyel fırınlara göre daha küçük hacimli ve maksimum çalışma sıcaklıkları 1000°C civarı ve üstü olan fırınlar için kullanılır. Kül fırınları çok farklı alanlarda kullanılırlar. Gıda sektöründe numuneyi yakarak kül oranı tayininde, plastik sektöründe hammadde kalitesi analizinde, metal sektöründe ısıl işlem fırını olarak, seramik sektöründe numune hazırlamada, üniversite laboratuarlarında deney amaçlı olarak kullanılmaktadırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü