Eğitim Sitesi

Tmd Nedir? Tmd Hakkında Kısaca Bilgi

Tmd Terimi Hakkında Bilgiler

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Tmd:

Temperomandibular bozukluk; yüz ağrısı ve çene açma/hareket ettirmede sınırlı hareket kabiliyeti ile karakterize olan bir durum.

 

    Benzer Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri

    Nitroz Oksit: Nitroz Oksit diş tedavileriyle ilgili korku ve endişeleri ortadan kaldırmak maksadıyla saf oksijenle birlikte kullanılan bir gazdır. Solunduğu sürece tedavi boyunca devam eden sakinleştirici doğal bir etkiye sahiptir. Gülme gazı olarak da bilinen bu gaz özellikle bu etkisi sebebiyle dünyada başta diş hekimliği olmak üzere bir çok medikal alanda yaygın olarak kullanılmaktadır.

    Hallüsinasyon: Gerçekte olmayan şeyleri görmek.

    Dentin: 1. Minenin altındaki tabakadır. yetişkin bir insan dişinin %75'ini oluşturur. kemikle aynı yoğunluğa sahip olmasına rağmen ısıya ve dokunmaya duyarlıdır. Dentin canlı bir yapıdır ve % 70'i mineral tuzları; % 20si organik madde ve % 10'u da sudan oluşur. Dentinde çok sayıda kanalcık içerir. 2. Dişin içindeki sert, yarı canlı tabaka. (Dış mine tabakasının hemen altındaki tabaka) 3. Dişin şeklini oluşturan ana dokudur. Diş özü ile diş minesi arasındaki madde olup birçok küçük kanalcıktan oluşur. 4. Pulpa (diş özü) ile diş minesi arasındaki yarı canlı tabaka olup birçok küçük kanalcıktan oluşur.

    Sert Damak: Ağzın üst tarafındaki kemikli bölüm, damak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri Sözlüğü