Eğitim Sitesi

Tele Nedir? Tele Hakkında Kısaca Bilgi

Tele Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Tele:

Uzakta olan konuların büyültülerek gösterildiği objektiflerin dar açılı (büyük odak uzaklıklı) olanları için kullanılan bir terim.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    CF (Compact Flash): Yılların eskitemediği bellek kartı standardı olan Compact Flash, genellikle profesyonel fotoğrafçıların kullandığı ileri düzey dijital SLR makinelerde tercih ediliyor. Son kullanıcıya sunulan ürünlerde bazı markalar CF yerine boyutları daha makul olan SD kart kullanımına başlamış olsa da bazı üreticiler bu durumdan vazgeçmemiş durumda.

    JPEG: 1- (Joint Photographic Experts Group) Neredeyse tüm dijital fotoğraf makineleri tarafından görüntülerin küçük boyutlarda sıkıştırılarak saklanabilmesi amacıyla kullanılan dosya türüdür. Bu nedenle ve tüm renk skalasını(Gösterge çizelgesi) kapsaması nedeniyle, internette fotoğraf için standart formattır. Değişik sıkıştırma dereceleri vardır ve sıkıştırma oranının artması ile görüntü kalitesi de düşer. (Joint Photographic Experts Group) 2- JPG olarak ta ifade edilir. En yaygın olan resim dosya formatıdır. Resmin 4, 8 veya 16 kat sıkıştırılarak muhafaza edilmesini sağlar. Sıkıştırma oranı arttıkça resimde gerçekleşen veri kaybı da çoğalır. Fakat bu daha çok profesyonel anlamda resim ile uğraşan kimselerin hassasiyetine giren bir konudur.

    Açma: Normalden fazla pozlanmış ve geliştirme banyosundan etkilenmiş film ya da baskılardaki yoğunluğun kimyasal yöntemlerle azaltılması.

    Digitization: Analog bir görüntünün bilgisayar ortamına taşınabilmesi için dijitale dönüştürülmesi demektir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü