Eğitim Sitesi

Takım Nedir? Takım Hakkında Kısaca Bilgi

Takım Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Takım:

Ortak benimsenmiş ve açık bir amaç etrafında, belirlenmiş bir dizi görev ve sorumlulukları yerine getirmek üzere benimsenmiş bir takım üyesinin liderliğini kabul eden uygun büyüklükteki çalışanlar topluluğu.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Takım:

Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan, familya ve sınıf arasındak bulunan, yakın benzerlik gösteren organizmaların meydana getirdiği taksonomik birlik. Ordo.

 

Biyoloji Terimi Olarak Takım:

Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan, familya ve sınıf arasındak bulunan, yakın benzerlik gösteren organizmaların meydana getirdiği taksonomik birlik.Ordo.

 

Tiyatro Terimi Olarak Takım:

Orta oyununda kişiler, rol alan bütün sanatçılar.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Takım:

1. Bir spor dalında yarışma için oluşturulmuş sporcu topluluğu.

2. Ortak bir amaç çerçevesinde bir araya gelmiş küçük gruplar.

3. Meslek, davranış, durum vb. yönlerden birbirine uyan kimselerin oluşturduğu topluluk.

 

Futbol Terimi Olarak Takım:

Bir kulübü, bir okulu, bir bölgeyi, bir kenti, bir ulusu ya da bir kıtayı temsil edebilen, on bir kişiden kurulu, futbol oynayan topluluk.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Deneme İzni: Onaylı projelerine göre yapılan müessesenin, planlanan şekilde çalışıp çalışmadığı ve doğal kaynakların kirlenmesini önlemek için alınan tedbirlerin yeterli olup, olmadığını tespit için yetkili makamın yazılı izni ve mahalli sağlık teşkilâtının denetimi altında belirli bir süre deneme mahiyetindeki faaliyetine verilen geçici izin.

    Çatı Katı: Binalarda çatı ile son normal kat arasında yapılan kat.

    Kent Yenilemesi: Mevcut kentleri ve merkezleri düzeltmek ve günün gerekliklerine uydurmak amacıyla yeniden planlama ve bunu uygulama.

    Yolcu İndirme — Bindirme Yerleri (Durak): Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının yolcu veya hizmetlilerini indirip bindirmeleri için durakladıkları yerler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü