Eğitim Sitesi

Tahsisli Satış Nedir? Tahsisli Satış Hakkında Kısaca Bilgi

Tahsisli Satış Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Tahsisli Satış:

Devletin 1 yıl, anonim ortaklıkların en az 2 yıl ve daha uzun vadeyle, ödünç para bulmak amacıyla, itibari kıymetleri eşit ve ibareleri aynı olmak üzere çıkardıkları borç senetleridir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Efektif: 1. Banknot olarak alınan tüm yabancı paralara verilen ortak ad. Kaydi forma dönüşmemiş, ekonomik birimlerin fiilen banknot ve bozuk para olarak ellerinde tuttukları parayı ifade etmek için kullanılan bir terimdir. 2. Kaydi forma dönüşmemiş, ekonomik birimlerin fiilen banknot ve madeni para olarak ellerinde tuttukları parayı ifade etmek için kullanılan bir terimdir. (Banknote)

    Keşide Etmek: Düzenlemek

    Boğa Piyasası (Bull Market): 1. Gelecek hakkında iyimserliğin ve fiyatların yükseleceği beklentisinin hakim olduğu piyasa diyebiliriz. 2. Fiyatların yükseldiği piyasayı ifade eder. 3. Talebin arzdan daha çok olduğu ve borsada fiyatların tırmanışa geçtiği dönemi ifade eder.

    İç Kontrol Sistemi: Bankanın tüm faaliyetlerinin belirli bir politika, yöntem, uygulama talimatları ve limitlere uygun olarak, yönetim birimleri tarafından yürütülmesini sağlamak amacıyla, iç kontrol elemanları tarafından yerine getirilen finansal, operasyonel ve diğer kontrol sistemlerinin tümü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü