Eğitim Sitesi

Sürücü Nedir? Sürücü Hakkında Kısaca Bilgi

Sürücü Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sürücü:

Hayvan, at arabası ya da motorlu taşıtların hareketini kontrol eden, süren kimse.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Sürücü:

Kara yolunda, motorlu veya motorsuz bir aracı veya taşıtı sevk ve idare eden kişi.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Vasıta: 1. Araç. 2. Aracı.

    İş Gücü: 1. Bir ülkede yaşayan kişilerden üretime katılan, üretimde bulunanlardan sağlanan güç. 2. Bir insanın yararlı şeyler üretmek için harekete geçirmek zorunda olduğu fiziksel ve düşünsel yetilerinin tümü.

    Tarikat: Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı görüş veya birbirinden ayrılan, Tanrı'ya ulaşma ve onu tanıma yollarından her birine tarikat denir. "Din mezheplere, mezhepler tarikatlere ayrılabilir." "Tarikatler Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve İslam'ın Avrupa'ya yayılmasında hizmet etmiştir." "Yesevilik tarikatinin eşitlikçi, adil, hoşgörülü yaklaşımı ve İslam'ı Türkçe anlatması sayesinde Türkler arasında İslam dini yayılmıştır."

    Kadı: 1- Kazâ'yı yönetmekle sorumlu kişidir. Kazâ'da mahkeme işleri kadının evinde ya da camide yapılır ve kaydedilirdi. "Kadı medrese mezunu olup kuralları iyi bilirdi." 2- Tanzimat'a kadar her türlü davaya, Tanzimat ile Medeni Kanun arasındaki dönemde ise yalnız evlenme, boşanma, nafaka, miras davalarına bakan mahkemelerin başkanlarına verilen ad. 3- Eskiden hukuki uyuşmazlıkları ve davaları karara bağlamak üzere devletçe tayin edilen görevli hakim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü