Eğitim Sitesi

Sinir Akımı Nedir? Sinir Akımı Hakkında Kısaca Bilgi

Sinir Akımı Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sinir Akımı:

Sinir lifinde meydana gelen, sinir hücresinin gönderici bölümü üzerinden ve sinaptik boşluktan diğer sinir hücresine (veya hücrelerine) geçen akım. Sinir sisteminde bilgiler sinir akımları ile iletilir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Kavram Realizmi: Kavramların insan zihninden bağımsız gerçek varlıklar olduğunu öne süren yaklaşımdır. Güzel insan, güzel çiçek, güzel kuş geçici varlıklar iken güzellik kalıcı gerçekliktir. Bu örnekteki kavram, güzellik, soyut, genel ve değişmez bir varlıktır. Demek ki asıl varolan şu ya da bu insan değil insan kavramıdır. Ortaçağ boyunca süren "tümel varlıklar mı, yoksa tekil varlıklar mı gerçek varolandır?" tartışması kavram realizmini ikiye ayırmıştır: a- Nominalizm b- Konseptualizm

    Kleptomani (çalma hastalığı): Hiçbir nesnel gereksinme söz konusu olmadığı halde kişinin çalma zorunluluğu duyması.

    A posteriori: 1. Deneyimin eseri veya sonucu olan, deneyime dayanan anlamına gelen Latince terim. 2. Deneyden sonra, onun ürünü olarak ortaya çıkan bilgi.

    Kapitalist Devlet: Üretim araçlarının (fabrika, tarla, maden ocağı, iş atölyesi gibi) mülkiyet hakkının kişi ya da kişilerin elinde bulunduğu, dolayısı ile üretimde kişi ya da kişilerin oluşturduğu kurumların öncelikle etkili olduğu devlet biçimidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü