Eğitim Sitesi

Separatör Nedir? Separatör Hakkında Kısaca Bilgi

Separatör Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Separatör:

Bölücü, ayırıcı.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Nikel: Atom numarası 28, atom ağırlığı 58,71, yoğunluğu 8,9 olan gümüş parlaklığında, demir sertliğinde, kolay işlenebilen ve kolayca tel durumuna getirilebilen bir elementtir. Nikel paslanmaz çelik, mıknatıs, bozuk para ve özel alaşımlar gibi birçok endüstriyel ve son kullanıcı ürünlerinde kullanılmaktadır. Ayrıca cama yeşil renk vermek amacıyla da kullanılmaktadır. Nikel her şeyden önce bir alaşım metalidir. Bu nedenle alaşım olarak birçok kullanım alanı mevcuttur. Bu alaşımlar bakır, krom, alüminyum, kurşun, kobalt, gümüş ve altın ile yapılan alaşımlardır.

    Çatı: Yapıları dış atmosferden gelen yağmur, rüzgar, kar ve dolu gibi etkenlerden koruyan elemanlar. Genellikle ahşap, çelik ve betonarmeden yapılan çatılar konut, işyeri, atölye, fabrika, hastane, okul ve buna benzer pek çok yapıda kullanılmaktadır. Sundurma, beşik, kırma, çadır, mansard, konik, piramit, soğanbaşı tipleri vardır. Çatı şekli binanın çatı katı döşemesi, iklim özellikleri vb. duruma göre değişiklik gösterir.

    Grotto: Doğal bir mağarayı andıracak şekilde deniz kabukları ile süslenmiş yer.

    PVC: Polivinilklorür kısaltması. Vinil asbest yer karosu, kimi su boruları ve elektrik kablo yalıtımları ana maddesi. Elektrik kablolarının yalıtımında, suya karşı geçirimsizlik sağlanmasında kullanılan yanmaz bir polimer, vinil reçine. Döşeme kaplama gereçleri yapmakta kullanılan PVC'den, temiz ve pis su boruları da yapılmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü