Eğitim Sitesi

Sanat Grubu Nedir? Sanat Grubu Hakkında Kısaca Bilgi

Sanat Grubu Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Sanat Grubu:

Programın görsel yapısını tasarlayan ve oluşturan ekip.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Sanat Grubu:

Gösterinin görsel tarzını, yönetmenin direktifleri doğrultusunda belirlemek ve uygulamak amacıyla, setteki yapılar, dekor ve aksesuarların konseptini takip eden, bunların nasıl görünmesi gerektiğine karar veren ekip.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Metin: Televizyon ya da radyo yapıtının, sözünü, hikâyesini ve akışını barındıran yazılı materyallerin tümü.

    Televizyon Yayın Otomasyonu Yazılımı: Televizyon yayınını, herhangi bir kumanda elemanı olmaksızın, önceden planlandığı şekilde sürdüren yazılım.

    Fonetik: Dilin ses ve ton eğitimini, dil ritmi ve konuşma temposunu, özel olarak da konuşma dinamizmini öğreten bilim kolu.

    İşveren Kurum/Kuruluş: 1. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken örgüt ve finansman olanağını sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek seslendirme oyuncusu ve teknik ekiple iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişiler. 2. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken bütün olanakları, istihdam ve finansmanı sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek figüran ile iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişi, kurum ya da kuruluşlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü