Eğitim Sitesi

Riskten Kaçınma Nedir? Riskten Kaçınma Hakkında Kısaca Bilgi

Riskten Kaçınma Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Riskten Kaçınma:

(Risk Averse), Risk Alma (Risk Lover), Risk Neutral: Bir yatırımcının risk karşısında takındığı tavırları ifade etmekte kullanılan kavramlardır. "Risk averse" bir yatırımcı riskli bir portföyü ancak riskini karşılayacak garanti bir prim karşılığı kabul eden, "risk lover" bir yatırımcı yüksek bir riske rağmen bir prim talep etmeksizin garanti bir düşük getiriye razı olan, "risk neutral" bir yatırımcı ise riskle değil yatırımın getirisi ile ilgili olan yatırımcı türünü ifade eder.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    BIN (Base Identification Number): Kart ihraç etmeye yetkili banka ve kuruluşlara tahsis edilen üye numarası.

    Piyasa Yapıcı: Piyasanın dürüst, düzenli ve etkin çalışmasını sağlamak ve görevli olduğu sermaye piyasası araçlarında likit ve sürekli bir piyasanın oluşmasını sağlamak için kendi nam ve hesabınaçift taraflı kotasyon vermekle yükümlü olan aracı kuruluştur.

    Ulusal Gelir: Bir ulusun bir yıl içinde ürettiği toplam değer; bir ekonomide belli bir döneme ilişkin safi milli hasıla değerinden aynı dönemde alınan dolaylı vergiler toplamının çıkarılmasıyla elde edilen tutardır.

    VISA (Visa International Service Association): Merkezi Londra'da bulunan, banka ve kuruluşlara Visa kredi kartı ihraç etme yetkisi veren, aynı zamanda kredi kartı uygulaması ile ilgili kurallarla yönetmelikleri düzenleyen kuruluş.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü