Eğitim Sitesi

Radyoekoloji Nedir? Radyoekoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Radyoekoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Radyoekoloji:

Radyason ve ekolojik sistem arasındaki ilişkiyi inceleyen bilim dalı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Radyoekoloji:

Radyason ve ekolojik sistem arasındaki ilişkiyi inceleyen bilim dalı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Döl Yatağı: 1- Dişi hayvanlarda yumurta ya da yavrunun geliştiği, yumurta kanalının genişlemiş bölgesi. 2- Uterus. Dişi üreme sisteminde, fetusu doğuma kadar beslemek ve barındırmakla görevli kas yapısında bir organdır.

    Binomial: Linnaeus tarafından önerilen ikili (binomial) adlandırma sistemi günümüzde türlerin adlandırmasında kullanılan sistemlerin temelini oluşturur. Linneaus, her bir tür için biri cins ismi, diğeri o türü niteleyen isim olmak üzere Latince iki kelimeden oluşan ikili adlandırma sistemini kullanmıştır. Türün adlandırılmasında kullanılan ilk sözcük cins ismidir, ikinci kelimeye ise tanımlayıcı ad denir. Cins ismi tanımlayıcı adla birlikte tür adını oluşturur. Örneğin; Homo sapiens (İnsan), Felis domesticus (Felis catus) (Evcil kedi).

    Substrat düzeyinde fosforilasyon: Yıkım tepkimeleri sırasında bir ara maddeden ayrılan fosfat grubunun ADP'ye doğrudan transfer edilmesi suretiyle ATP oluşturulması.

    Gen: 1. DNA molekülünün ortalama 1500 nukleotitten oluşmuş canlının kalıtsal özelliklerinden herhangi birini taşıyan parçası. Kalıtımın temel fiziksel ve işlevsel birimi. Her gen, protein veya RNA molekülü gibi özel bir işlev taşıyan kromozomların belli bir noktasındaki nükleotid dizilerinden oluşur. 2. Deoksiribonükleik asit (DNA) in protein ya da RNA sentezi için gerekli bilgi taşıyan bölümü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü