Eğitim Sitesi

Poz Nedir? Poz Hakkında Kısaca Bilgi

Poz Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Poz:

Resim ve fotoğrafta duruş.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Poz:

Kalem, çeşit. Bir yapım şartnamesi ya da birim fiyat listesinde bulunan iş çeşitlerinden her biri.

 

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Poz:

Resim ve fotoğrafta duruş.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    İndeksli renk modu: Bir görüntünün toplam en fazla 256 renkten oluştuğu renk modu. Renkli bir görüntü indeksli renk moduna dönüştürüldüğünde renkler 256 renk paletinden en yakın olanına dönüştürülür ve böylece bir renk sınırlaması yapılmış olur. Renk kalitesi çok fazla bozulmadan dosya boyutu düşürüldüğünden multimedya ve internette kullanım için elverişli bir renk modudur. (indexed color mode)

    Jaggies: Halk dilinde kullanılan bu kelime pikselizasyon olarak da bilinir. Bir görüntünün yüzde yüz oranından daha büyük bir oranda büyütülmesi ile oluşan piksellerin normal halinden daha büyük ve bozuk gözükmesini ifade eder.

    Emülsiyon(Duyarkat): Fotoğraf film ve kâğıtlarında, görüntünün oluşturulabilmesi için kullanılan ve gümüş tuzlarından oluşan ışığa karşı duyarlı katman.

    Görüntü Bozulması: Çekilen fotoğrafların genellikle kenarlarında meydana gelen ve objektiflerden kaynaklanan görüntü bozulmalarıdır. Basit objektiflerde meydana gelen başlıca yedi tür görüntü bozulması söz konusudur. Objektiflerin dizaynı sırasında yapılan bazı düzeltmelerle görüntü bozulmaları önlenebilmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü