Eğitim Sitesi

Portfolyo Nedir? Portfolyo Hakkında Kısaca Bilgi

Portfolyo Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Portfolyo:

Sunucunun bireysel ve mesleki başarılarını, gelişimini, yeteneğini ortaya koymak ve kendini sunmak, tanıtmak amacıyla oluşturduğu yazılı, işitsel, görsel dokümanlar.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Portfolyo:

Dansçının, bireysel ve mesleki başarılarını, gelişimini, yeteneğini ortaya koymak ve kendini sunmak, tanıtmak amacıyla oluşturduğu yazılı ve görsel dokümanlar.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Portfolyo:

Görsel bir sunumu içeren özel dosya.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Haber Yazım Mimarisi: Haber yazımında kullanılan, 5N1K kuralına göre yazma, ters piramit tekniği, düz piramit tekniği, dörtgen (kare) tekniği, ters piramit tekniği ile kare tekniğinin birleştirilmesi, konuşma dili tekniği, serbest yazım tekniği gibi yazım teknikleri.

    Manipülasyon: Seçme, ekleme ve çıkarma yoluyla bilgileri ve belgeleri değiştirmek.

    Proje: Sinema, tiyatro, televizyon ve medya vb. değişik alanlarda önceden plan ve programa alınmış, maliyeti hesaplanmış, kurum ve kuruluşların yönetim organları tarafından onaylanmış, kısa ve uzun vadeye bağlanarak özel kurum veya devlet adına gerçekleştirilmesi kabul edilmiş çalışma tasarısı.

    Kapalı Uçlu Soru: "Evet" ya da "hayır" gibi kısaca cevaplanabilecek, muhatabından derinlikli bilgi/yorum talep etmeyen soru.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü