Eğitim Sitesi

Otoprodüktör Nedir? Otoprodüktör Hakkında Kısaca Bilgi

Otoprodüktör Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Otoprodüktör:

Otoprodüktör, herhangi biz hizmet veya sanayi iş kolunda faaliyet gösterirken kendi hizmet ya da mamül üretimi için gerekli ısıyı-buharı veya bir başka enerjiyi üretmek zorunda olan ve bu enerjisini kendi iç ihtiyaçlarında kullandıktan sonra atık ısı-buhar vb. enerjisini elektrik enerjisine dönüştürebilecek yapı ile donatılmış tesislerdir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Üretim Grubu: BDGT Modülünün bir parçası olan üretim grubu ve bu üretim grubunun harekete geçirici bileşeni dahil olmak üzere, Jenaratör ve buna ait türbinden meydana gelen gerçek fiziksel varlık. Bazı durumlarda, bu terim, elektrik üretiminde kullanılan herhangi bir Teçhizat da üretim grubu kapsamındadır.

    Anahtar (Şalter): Elektrik akımının devreden geçmesini veya geçmemesini sağlar.

    Enerji Tasarrufu: Enerji savurganlığının önlenmesi amacıyla üreticiler ve kullanıcılar tarafından alınan önlemlerdir. Bu önlemler pasif (örneğin; yalıtım), aktif (örneğin; kaçak ısı ya da boşuna yanan gazın değerlendirilmesi), ya da düzenleyici (örneğin; taşıma yönteminin değiştirilmesi) olabilir.

    Enerji Sistemi İşletmecisi (ESİ): TUISO içerisinde İletim Planlaması, işletme planlaması, Enerji Sisteminin yüklenmesi ve MYD dahil Üretim Gruplarının yük dağıtıma dahil edilmesinden sorumlu olan birim TUISO genel müdürlüğü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü