Eğitim Sitesi

Otokratik Devlet Nedir? Otokratik Devlet Hakkında Kısaca Bilgi

Otokratik Devlet Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Otokratik Devlet:

Yasama, yürütme, yargı güçlerini kişi ya da kişiler kullanır. Otokratik devlette yönetici ya da yöneticiler kararları yukardan alırlar ve halka dayatırlar. Halkın yönetime katılma yetkisi ve hakkı yoktur.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Toplumsal Prestij: Bireyin statülerine toplumun verdiği değere prestij denir. Prestij kavramı, toplumdan topluma ve aynı toplumda zaman içerisinde değişen dinamik bir kavramdır. Örneğin, Cumhuriyetin kuruluş yıllarında öğretmenlerin prestiji (saygınlığı) yüksekken, günümüzde işletme, maliye, bankacılık gibi meslek gruplarının prestiji artmıştır.

    İmmoralizm: Ahlakın dışlandığı bu felsefi anlayışın en önemli temsilcisi Friedrich Nietzsche'dir. Nietzsche'ye göre iki tür ahlak anlayışı vardır. Her şeye boyun eğen, zamanının ahlak anlayışına körü körüne inanan "sürü insan" ın ahlakı "köle ahlakı" dır. "Güç iradesi" ni simgeleyen "üst insan", "köle ahlakını" yıkıp yerine "efendi ahlakı" nı koymalıdır. "İyi" ve "kötü" ile uğraşmak yerine "güce" dayanan bir ahlak anlayışı oluşturulmalıdır.

    İdealizm(Ülkücülük): Varlığın zihinde anlam kazandığını savunan akım.Düşünsel olan.Düşünce ile temellendirme.

    Obsesyon: Düşüncede ortaya çıkan takıntılardır. Örneğin, bir annenin sürekli çocuğunun başına kötü şeylerin geleceğini düşünmesi obsesyondur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü