Eğitim Sitesi

Ommatidyum Nedir? Ommatidyum Hakkında Kısaca Bilgi

Ommatidyum Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Ommatidyum:

Petek gözün, mercek ve retinası tam olan elemanlarından bir tanesi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Osel: Omurgasız hayvanların birçok farklı tipinde bulunan basit bir ışık resep törü. Nokta göz.

    Hücre İskeleti: Ökaryotik hücrelerin değişik şekillere adapte olabilmeleri, hareketlerini yönlendirip koordine etmeleri sitoplazmanın her tarafına yayılmış olan protein yapıda filamentlerin oluşturduğu kompleks ağ sayesinde gerçekleşir. Bu ağ hücre iskeleti (Cytoskeleton) olarak adlandırılır. Hücre iskeleti oldukça dinamik bir yapı olup, devamlı olarak hücrenin şeklinin değişmesini, bölünmesini ve çevreye cevap vermesini organize eder. Hücre iskeleti bakterilerde bulunmaz. Hücre iskeletini hücre içindeki bulunuş yerleri ve şekilleri farklı olan 3 tip filament meydana getirir . 1. Mikrotübüller. 2. Intermediate filamentler 3. Mikrofilamentler (aktin filamentler) Bu filamentlerin hepsi farklı protein alt birimlerden meydana gelmiştir. Mikrotübüller; tubulin, intermediate filamentler; vimentin veya lamin ve aktin filamentler; aktin gibi proteinler tarafından meydana getirilirler.

    Kalaza: Kuş yumurtalarında vitellusu (yumurta sarısı) karşılıklı iki taraftan zara bağlayan iki sarmal banttan her biri.

    Organel: 1. Hücre içinde belirli bir görevi yapmak üzere özelleşmiş ve zarla çevrili yapılar. Çekirdek, mitokondri, kloroplastlar gibi. 2. Hücrenin içerisinde bulunan ve her biri farklı görevlerden sorumlu olan, daha küçük alt birimler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü