Eğitim Sitesi

Mitos Nedir? Mitos Hakkında Kısaca Bilgi

Mitos Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Mitos:

Tanrıların tarihçesini, dünyanın yaradılışını, tanrıların hayatlarını ve tabiatüstü varlıkları anlatan inanç ve duygulara dayanan eski dönemlere ait masallardır.

 

Edebiyat Terimi Olarak Mitos:

Tarih öncesi dönemleriyle ilgili Tanrı, tanrıça, yarı Tanrı ve kahramanların yaşamlarını, serüvenlerini anlatan, bir toplumun inançlarını, duygularını, eğilimlerini, dolaylı bir biçimde yansıtan efsane.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Düzen: Belli bir toplumda, bir arada yaşamayı mümkün kılan ilişkilerin, o toplumun gereksinimlerine uygun olarak hukuk temelleri üzerine kurulmasıdır.

    Gösterge: Bir şeyi belirtmeye yarayan şey, belirti, im, işaret.

    Sofistler: Yunanistan'da MÖ 5 ve 4. yüzyıllarda, gençlere doğru düşünme, konuşma ve davranmayı öğretme amacıyla kent kent dolaşarak para karşılığı dersler veren ve bu yolla başarılı yurttaş yetiştirmeyi üzerine alan kimselere verilen ad. Göreli bir bilgi anlayışını savunan düşünürler. Sofistler hukuk sisteminin ve yasaların doğal düzene aykırı olduğunu savunurlar. İnsan tarafından yapılan hiçbir yasa doğa yasaları kadar mükemmel olamaz. İnsan her şeyin ölçüsü olduğundan herkese göre ideal olan bir devlet düzeni bulunamaz.

    Nedensellik: 1- Nedenin etki ile,sebebin sonuç ile olan zorunlu ilişkisi. 2- Zaman dizisi içinde, biri olmadan diğerinin de ortaya çıkamayacağı iki olay, fenomen, ya da süreç arasındaki zorunlu ilişki. 3- Her olayın bir nedeni olduğunu ve aynı nedenin, aynı koşullar altında aynı sonucu meydana getirdiğini dile getiren ilke. Determinizm.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü