Eğitim Sitesi

Mimik Nedir? Mimik Hakkında Kısaca Bilgi

Mimik Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Mimik:

Yüz, el, kol hareketleriyle düşünceyi anlatma sanatı. Duyguları, düşünceleri belirtecek biçimde yüzde beliren kımıldanışlar, hareketler.

 

Tiyatro Terimi Olarak Mimik:

Bir duygu veya düşüncenin kaş, göz. ağız, yüz hareketleriyle anlatılması.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Mimik:

İletişimde yüz hareketleri.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Mimik:

Duyguları, düşünceleri belirtecek biçimde yüzde beliren kımıldanışlar, hareketler.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Mimik:

Bir duygu veya düşüncenin kaş, göz, yüz hareketleriyle anlatılması.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Mimik:

Yüz, el, kol hareketleriyle düşünceyi anlatma sanatı. Duyguları, düşünceleri belirtecek biçimde yüzde beliren kımıldanışlar, hareketler.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    İstihdam: Bir görevde, bir işte kullanma.

    Çatışma: Bir ya da birden çok kişinin herhangi bir konu üzerinde anlaşamadığı zaman ortaya çıkar. İnsanların gereksinimleri, istekleri birbirleriyle ters düştüğü zaman çatışma yaşanır. -İletişim çatışmasında yaş, kültür seviyesi, ekonomik duru, yetişme ortamı, psikolojik yapı, eğitim yapısı etkendir.

    Aydınlanma Çağı: Aydınlanma, 18. yüzyılda Avrupa'da ortaya çıkan ve her konuda akla öncelik tanıyan düşünce sistemine Aydınlanma, bu düşünce sisteminin etkisiyle bilim ve felsefede büyük gelişmelerin olduğu bu yeni döneme Aydınlanma Çağı denmiştir. Aydınlanma Çağı'nda "aklın kullanılması ile doğru bilgiye ulaşılabileceği" fikri temel alınmıştır. Bu dönemin önemli bilim insanları; - Newton (Nivton); fizik ve matematik alanında çalıştı. - Copernik (Kopernik); Evrende Güneş merkezli bir sistem olduğunu ve Dünya'nın Güneş çevresinde döndüğünü kanıtladı. - Galileo; Dünya'nın yuvarlak olduğunu ispatladı. - Descartes (Dekart); analitik geometriyi geliştirdi. - Jean Jacgues Rousseau (Jan Jak Russo); toplumsal alanda önemli eserler verdi. - Mozart, Bach (Bah) gibi besteciler müzik alanında önemli başarılar elde etti. Aydınlanma Çağı'nın Sonuçları * Bilim, sanat, edebiyat, siyaset ve sosyal alanlarda önemli eserler verildi. * Bilimsel ve teknolojik gelişmeler Sanayi İnkılabının temellerini oluşturdu. * Siyasi ve sosyal gelişmeler ABD'nin kurulmasında ve Fransız İhtilali'nin çıkmasında etkili oldu. * Avrupa'da akılcı düşünce sistemi gelişmiştir

    Statü: Bir kimsenin, bir kurum veya bir toplum içindeki durumu veya kazandığı saygınlık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü