Eğitim Sitesi

Markovnikov Kuralı Nedir? Markovnikov Kuralı Hakkında Kısaca Bilgi

Markovnikov Kuralı Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Markovnikov Kuralı:

İkili bağları simetrik bir reaktif katılırken katılan reaktifin pozitif kısmı, ikili bağın hidrojeni daha fazla olan karbona katılması.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Gama Işını: Radyoaktif değişmeler sırasında açığa çıkan yüksek enerjili ışıma.

    Asitlik Sabiti: 1-Zayıf asitlerin sulu çözeltideki denge sabiti. 2-Suya proton aktarmadaki denge sabiti.

    Mol Sayısı: Bir maddenin 6,02x10²³ (avagadro sayısı) tane atom veya molekülünün bir araya gelmesiyle oluşur. Birimi mol dür ve n harfi ile gösterilir. n = m/MA m = Molü hazırlanacak maddeden alınması gereken miktar MA= Molü hazırlanacak olan maddenin 1 molünün ağırlığı n = hazırlanması istenen maddenin mol sayısı Örnek: 2 mol NaOH hazırlamak için kaç g NaOH tartılmalıdır ? 1 mol NaOH'in ağırlığı = 23g Na +19 g O + 1g H = 40 g/1mol n = m/MA 2 mol = m / 40g / mol m = 2 x 40 = 80 g Yani NaOH'den 80 g tartıldığı zaman 2 mole denk gelmektedir.

    Kül Fırını: Kül fırını tabiri çoğunlukla, kullanıldığı yere sabitlenmemiş, endüstriyel fırınlara göre daha küçük hacimli ve maksimum çalışma sıcaklıkları 1000°C civarı ve üstü olan fırınlar için kullanılır. Kül fırınları çok farklı alanlarda kullanılırlar. Gıda sektöründe numuneyi yakarak kül oranı tayininde, plastik sektöründe hammadde kalitesi analizinde, metal sektöründe ısıl işlem fırını olarak, seramik sektöründe numune hazırlamada, üniversite laboratuarlarında deney amaçlı olarak kullanılmaktadırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü