Eğitim Sitesi

Madalyon Nedir? Madalyon Hakkında Kısaca Bilgi

Madalyon Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Madalyon:

Daire, çokgen ya da elips şeklinde bir çerçeve içinde yer alan bir figür ya da süslemeden oluşan bezeme ögesi.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Madalyon:

Madalya şeklinde kesilmiş dilimler. Dana madalyon gibi yani 1 cm kalınlıkta yuvarlak bonfile dilimleri.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Kitsch: Özellikle 20. Yüzyıl içinde üretilmiş çeşitli nesnelerde rastlanan zevksiz, kökeni belirsiz ve estetik değer taşımayan bir tasarım anlayışını nitelemek için kullanılan bir terim. Türkçe'de yakın anlamlı olarak "rüküş" sözcüğüyle karşılanabilir. Kitsch, grafikten endüstri tasarımına ve mimarlığa kadar uzanan geniş bir alanda estetik düzey düşüklüğünü nitelemek için kullanılır. Stuttgart'ta bu tür ürünleri sergilemek için bir de müze açılmıştır.

    Sanat Eseri Oluşturma: Kişinin eski bilgi ve yaşantılarına dayanarak yeni nesne ve düşünceler ortaya koyması. Kişinin bir tür sentez yapma yetisi. Teknik-malzeme, işlem, öge ve çözümlemeler kullanarak görsel sanat eserleri üretmek; eşsiz, karmaşık, ayrıntılı düşüncelerin esnek ve akıcı üretimi.

    Rönesans Sanatı: Avrupa'da 14. yüzyılın sonuyla 15. ve 16. yüzyılı kapsayan bir bilim ve sanat dönemi.

    Kontraposto: Resim ve heykelde insan betisi resmedilir ya da heykeli yapılırken kullanılan klasik duruş (poz) biçimlerinden biri. Bu pozda ayakta duran kişi, kalçası ve bacaklarıyla gövdesinin üst kesimi hafifçe farklı yönlere dönük olarak betimlenir. Sözcüğün kökeni İtalyanca contrapposto dur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü