Eğitim Sitesi

Kitsch Nedir? Kitsch Hakkında Kısaca Bilgi

Kitsch Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Kitsch:

Özellikle 20. Yüzyıl içinde üretilmiş çeşitli nesnelerde rastlanan zevksiz, kökeni belirsiz ve estetik değer taşımayan bir tasarım anlayışını nitelemek için kullanılan bir terim. Türkçe'de yakın anlamlı olarak "rüküş" sözcüğüyle karşılanabilir. Kitsch, grafikten endüstri tasarımına ve mimarlığa kadar uzanan geniş bir alanda estetik düzey düşüklüğünü nitelemek için kullanılır. Stuttgart'ta bu tür ürünleri sergilemek için bir de müze açılmıştır.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Birun: Osmanlı sarayında Harem dairesinin ve Enderun'un dışında kalan bölüm.

    Volüt: İyon sütun başlığındaki kıvrımlı sarmal motif.

    İzlenimcilik (Empresyonizm): 1. XIX. yüzyıl sonunda Fransa'da ortaya çıkan, ışık etkilerine dayanarak doğayı anlık görüntüsü ile resimlemeye dayanan sanat akımı. 2. 1865'te Fransa'da ortaya çıkan bir sanat akımı. İzlenimcilik akımına göre doğa, algılanan ve resmedilen biçimiyle belirli bir alandaki ışık ve aydınlık etkisinden oluşur.

    Şam İşi: XVI. yüzyıl başında, hem çini hem de seramiklerde kullanılan bir tekniktir. En önemli özelliği sırın pek parlak olmaması nedeniyle renklerin puslu görünmesidir. En karakteristik renkler, puslu bir yeşil ve mordur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü