Eğitim Sitesi

Küreselleşme Nedir? Küreselleşme Hakkında Kısaca Bilgi

Küreselleşme Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Küreselleşme:

Dünya üzerindeki ulusların ekonomi, politika ve iletişim bakımlarından birbirine yakınlaşması, bütünleşmeye doğru gitmesi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Küreselleşme:

Ülkeler arasındaki iktisadi, siyasi, sosyal ilişkilerin yaygınlaşması ve gelişmesi, farklı toplumsal kültürlerin, inanç ve beklentilerinin daha iyi tanınması, ülkeler arasındaki ilişkilerin yoğunlaşması gibi farklı görünen ancak birbirleriyle bağlantılı olguları içermektedir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Küreselleşme:

Uluslararası düzlemde yaygınlaşmış iktisadi etkinliklerin işlevsel anlamda birbirlerine eklemlenmesi. Ekonomik, sosyal, teknolojik, kültürel, politik ve ekolojik denge açılardan küresel bütünleşmenin, entegrasyon ve dayanışmanın artması anlamına gelmektedir

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Küreselleşme:

Mal, hizmet ve sermayenin artan hareketliliği sonucunda dünyadaki ekonomik bütünleşmenin, toplumlar arasındaki iletişim ve etkileşimin, bunlara bağlı olarak da karşılıklı bağımlılığın artması.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Package: Paket tur. Bir ya da bazen birden fazla yere yönelik olarak düzenlenen ulaşım, konaklama ve diğer bazı gezi unsurlarını içeren ve programı başlangıçtan belli olan herhangi bir tur.

    Short: Otel kapasitesinin yetersiz kalmasıdır.

    Anoxia (Anoksi): Beden dokularında, ölüm veya ağır hasara yol açabilen, ciddi oranda oksijen eksikliği.

    Aeon: Çok uzun süre, sonsuzluk.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü