Eğitim Sitesi

Karniyol arısı Nedir? Karniyol arısı Hakkında Kısaca Bilgi

Karniyol arısı Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Karniyol arısı:

İsmini Yugoslavya'nın Karniyol şehrinden alan, anavatanı Avusturya Alplerinin güney kısımlarıyla Kuzey Balkanlar ve Tuna boyları olan, sakin huylu ve oğul verme eğilimi yüksek, esmer görünümlü arı ırkı. (Apis mellifera carnica)

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Şurup 2/1 (Koyu şurup): 2 ölçek çay şekeri ile 1 ölçek su karıştırılarak hazırlanıp, kış öncesi yeterli balı olmayan kolonilere, bal depolamaları için veya açlık tehlikesinde olan arı kolonilere verilen, arı yemi.

    Salgı balı: Bkz. Basra

    Oksalik asit (Oxalic acid): En tanınmış organik asitlerden biridir. Tabiatta; sodyum tuzu halinde kuzukulağı bitkisinde, kalsiyum tuzu olarak ravent bitkisinde ve birçok başka bitkinin hücre özsuyunda bulunur. Oksalik asidin çeşitli formülleri olduğundan, varroa mücadelesinde Oxalic acid dihydrate (Oxalic-2-hydrate) kullanılmalıdır.

    Belleme uçuşu: Bakıcı arıların, tarlacı olmadan önce yaptıkları, önceleri yüzleri kovan girişine dönük olarak kovan önünde; sonraları kovandan biraz uzaklaşarak, kovanın yerini ve konumunu bellemek amacıyla uçuşmaları. (Oyun uçuşu, Eğitim uçuşu)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü