Eğitim Sitesi

Kalanını İptal Et (KİE) Nedir? Kalanını İptal Et (KİE) Hakkında Kısaca Bilgi

Kalanını İptal Et (KİE) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Kalanını İptal Et (KİE):

Fiyat ve miktarın girildiği ancak işlem kısmen veya tamamen gerçekleşmezse işlem görmeyen kısmın ekranda pasif olarak görünmeyerek sistem tarafından otomatik olarak iptal edildiği emir türüdür.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Nakit Kartı: Ya perakendecilerde ve diğer mağazalarda ya da bir nakit makinesinden bir cari hesaptan doğrudan fon çekmek için kullanılan kart.

    Kredi: 1- Belirli miktardaki satın alma gücünün, belirli bir süre için ve geri verilmek üzere bir bedel (genellikle faiz) karşılığı gerçek ya da tüzelkişilere verilmesidir. Kredi çeşitleri: güvencesine göre teminatlı ve teminatsız; kullanıcısına göre; özel ve kamu, süresine göre; kısa ve uzun, veriliş yerine göre üretim ve tüketim; kullanım alanına göre ticari, tarım, sanayi, yapı ve orman gibi ayrılır. 2- Belirli bir süre sonra geri alma kaydı ile bir satın alma gücünün sağlanması veya varolan satın alma gücünün başka bir kimseye devredilmesi veya bir kişi ya da kurum lehine kefil olunması, kabul/aval/garanti verme işlemi.

    Yıllık Yüzde Oranı (APR): Kredi kartı faturası gibi borcun ücret, harç ve faizi içeren gerçek yıllık maliyetidir. Sadece faiz oranından daha yüksek olabilir.

    Gümrük Tarifesi: Bir gümrük bölgesinden diğer bir gümrük bölgesine geçen mallardan himaye sağlamak ya da gelir elde etmek amacıyla alınan vergi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü